Een klassiek tijdloos design, gecombineerd met hoogwaardige materialen, waardoor de Jackalope Obsidian Horsebow haar elegante verschijning en een overtuigende prestaties. Met deze speciale boog heb je een echt juweel in je hand.

De JACKALOPE Obsidiaan is een moderne ruiterboog die de traditie herinterpreteert. Middenstuk en werparmen bestaan ​​bijvoorbeeld uit Teknowood, een innovatief materiaal waarin verschillende lagen hout een zeer stabiele verbinding verwerkt zijn. Een unieke verschijning in zwart en grijs. Het middenstuk wordt zeer slank gehouden en is geschikt voor zowel rechts- als linkerschieters. De uiteinden van de werparmen zijn echter het meest opvallende kenmerk van de hele boog , omdat hun vorm net zo ongebruikelijk is als adembenemend. Ze zijn veel sterker en solide dan andere ruiter- of recurve-bogen en zien er toch heel delicaat en elegant uit. Ze geven de boog iets heel bijzonders. De werparmen zelf zijn gemaakt van Spiderwood en zwart glas.

Zo innovatief de boog, zo uitzonderlijk de naam! Obsidiaan is een edelsteen met zeer speciale en niet onbelangrijke eigenschappen voor schutters. Deze elegante, zwarte lavasteen beschermt niet alleen tegen negatieve energieën, maar helpt ook je eigen doelen te realiseren. Het bevordert perceptie en versterkt innerlijke rust en geduld. Een zeer succesvolle naamkeuze voor al deze onberispelijke JACKALOPE-bogen.

Ruiterbogen - behendig en snel

De ruiterboog is oorspronkelijk ontwikkeld in Azië. De beroemdste volkeren zijn de Hunnen en Mongolen, die dit archetype eeuwenlang hebben gebruikt. De ruiterbogen waren, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen en geperfectioneerd voor het schieten van het paard. Omdat tijdens het rijden op het paard de ruimte beperkt is en de bereden krijger mobiel moet blijven om te overleven of succesvol te jagen. In tegenstelling tot de typische West-Europese bogen, zoals de Engelse handboog, bestaan ​ruiterbogen echter niet uit één stuk, maar zijn ze meestal altijd uit verschillende delen samengesteld. Er werd dus hout gebruikt dat was vastgelijmd en versterkt met hoorn, pezen en botten om een ​​zeer flexibele boog te bouwen die kort genoeg was om van het paard te schieten en kon zorgen voor lange treklengtes en snelle pijlsnelheden.

Deze bijna perfecte boog verspreid door de geschiedenis wereldwijd en andere volkeren ontwikkelden hun ruiterbogen, die niet significant verschilden in de basisfunctie, maar elk vertegenwoordigde hun eigen varianten. In Europa zijn het vooral de Magyaren (Hongaren), die een uitstekende reputatie genieten als ruiters, boogschutters en architecten en die op hun beurt de ruiterboog en het schieten van het paard hebben beïnvloed.

JACKALOPE - Het nieuwe merk in boogschieten

Moderne, hoogwaardige materialen en de eenvoudige elegantie van het boogschieten. - Dat is JACKALOPE, het nieuwe, innovatieve merk in boogschieten. Van hoge kwaliteit materiaal en vakmanschap, Jackalope staat voor een hele reeks prachtig gemaakte longbows, recurve en hybride bogen, evenals verschillende armbeschermers en accessoires.

Bij JACKALOPE vindt u alles wat u nodig heeft voor uw sport. En met een geraffineerde uitstraling, waarvan het ontwerp niet beperkt is tot de bogen, maar wordt voortgezet in alle producten. Waar anders kunt u de accessoires  aanpassen aan de kleur van de boog? Alleen met Jackalope!

Als een uitdrukking van hun vertrouwen in hun eigen vakmanschap, verleent het merk JACKALOPE 30 jaar garantie op al hun geregistreerde bogen. Waar wacht je nog op? Overtuig uzelf van de kwaliteit van JACKALOPE.

Materiaal:

Middenstuk: Teknowood
Latten: Spiderwood met zwart glas

Technicshe specificaties:

 

Boog Lengte

Trekgewicht
(in stappen van 5 lbs)

Pees hoogte

Pees (Tips)

Hand

JACKALOPE
- Obsidian -
Horsebow

54 "

20 - 45 lbs

7,5 "

Dacron
(geschikt voor Fast Flight)

Zowel links als rechts te gebruiken

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           GoodJACKALOPE - Obsidian - 54" - Horsebow

  • 419.00€

  • Ex Tax: 346.28€

Available Options